Jakten på de rosa damerna

Jag sitter och visslar, och maler kaffe i gammelmormors bruna kvarn. Det blir lite för grovmalet för min espressobryggare, även om jag måste mala om flera gånger, men kaffet smakar liksom ändå godare när jag vet att den farit genom hennes kvarn. Att det råkar vara Johan & Nyström kaffe är naturligtvis den främsta bidragande faktorn, ååh jag ryser, det är så gott. Och det luktar gott.
Johan & Nyström espresso originale
Osminkad och morgontrött men lycklig ändå :)
Espresso orginale med en lite ostkant till, mitt morgonmåste. Sen står jag mig hela dagen haha! Eller nja förresten, inte riktigt. Jag har ett till måste, den rosa damen, snart är det dags att ta ut henne ur frysen.
Nu ska jag berätta historien om de rosa damerna.
I hela mitt liv fram till sisådär för ett år sedan har jag varit övertygad om att jag bara gillar gröna äpplen, alltså riktigt gröna menar jag nu, syntetgröna och sura så in i norden.
Men förra året hörde jag rykten om de fantastiska rosa damerna, eller PINK LADY som de heter i affären. Det blev sensation, kärlek vid första ögonkastet och en ganska fattig vinter, för när vanliga JONA GOLD äpplen kostar 9.90 kg, ligger damerna och flörtar med mig med 34.90 intatuerat i pannan. Men ack så goda, en så perfekt balans av söt och surt men friskt, stenhårt så att det inte finns minsta tillstymmelse till mjöl-känsla.
Pink Lady
En viss högtidlighet är det under mina morgnar kring dessa frukter med en tillhörande speciell ceremoni. Samtidigt som jag lägger ner kaffebönor i kvarnen ska den rosa damen tas fram ur kylskåpet, tvättas av lite och sedan varsamt placeras i nedersta frysfacket bland isklabbarna. Sen är det bara att vänta, minst 10 minuter max en halvtimme. Sen är de så in i det exaktaste perfekt kalla och friska och söta.
Problemet med dessa små krabater är bara att de är otroligt sällsynta, de finns sällan i butikerna mer än i korta stötar och inte i vilka butiker som helst. Jag ägnade många eftermiddagar förra halvåret åt att leta upp dessa mataffärer och och sätta en guldstjärna invid dem i min lilla anteckningsbok.
Vinnare är utan konkurrens ICA Aptiten i Mariatorget. Där finns de oftast och är både pigga och fräscha.
De är så jäkla poppis alltså, många affärer försöker luras, säga att de finns fastän det inte är sant. Så lägger de dit CRISP PINK istället men skyltar med PINK LADY plakat och tror att jag är naiv.. Det syns ju på äpplena, på långt håll syns det att det inte är samma.
Det är viktigt att man skär äpplet i båtar. Äter man det som ett vanligt äpple är högtiden förstörd, äpplet förlorar sin kraft och alla förberedelser blir tillintetgjorda. Därför ska man ha en liten fin träskärbräda och en riktigt vass kniv. Sen skär man båtar och äter äpplet sakta sakta.
Som med mjölk. Mjölk är allra godast när det är röd mjölk och när den är nyss uttagen från kylen, jättekall och frisk. Och när den äts med en liten sked, så att man riktigt känner smaken, och så att den räcker längre..
Kan detta vara mina första mattips? Fantastiskt! Vilka bra jag valde. Kaffe äpple mjölk. De ska ätas separat. Om man inte gillar att ha mjölk i kaffet vill säga, då får man blanda. Eller äpple i kaffe för all del... Eller om man är laktosintolerand, alternativt vegan, då bör inte mjölk förtäras överhuvudtaget. Nu vet ni det!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Det är bara jag som skriver här. Just nu jobbar jag inte alls, håller på att försöka flytta till sthlm och det är ganska mycket "jobb" med det. ;)

Själv har jag verkligen varit dålig på att äta frukt på slutet. :P

2010-06-16 @ 11:26:28
URL: http://tvminnen.blogg.se/
Postat av: Molly

sv: delvis, fick inspiration från ett receptutklipp.pink lady är så gott :)du får ha en fortsatt bra dag!

2010-06-16 @ 12:07:42
URL: http://www.mollyshalsoblogg.blogspot.com
Postat av: Bella

Hej Sara det vill jag lova att vi gjorde. Hur är det med dig nu för tiden?

Jag är också nyfiken på dom.. Många kramar från mig!

2010-06-17 @ 14:06:16
URL: http://bellablogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0