Till alla frussna

Hej.
Jag har fått en liten inspirationskick att skriva om väsentliga saker och inte bara ordbajsa i bakfull bitterhet som jag gjort hittills, när jag har skrivit överhuvudtaget, vill säga.
Jag, liksom så många med mig, är en sån där som fryser konstant. Jag är sådär att jag inte kan gå på stan som vanligt folk utan måste gå in i ALLA butiker för att samla värme till nästa fem meter utomhus fram till grannbutiken. Jag börjar på riktigt att grina när jag missar tunnelbanan och måste vänta i YTTERLIGARE två minuter på den kalla inomhusstationen.
De senaste två månaderna har jag haft samma kläder på mig varje dag. Tre par ulltajts och ett par långkallingar, tre par raggsockor, tre tjocktröjor under kappan, tre par stickade vantar, varmaste halsduken, mössa och ett litet pannband inknögglat därunder.  Ändå tappar jag känseln i fingrarna och fryser in i märgen så fort temperaturen kryper under 15 graders sträcket. Nåväl. Ni känner förmodligen igen er. Och vet ni, jag ska dela med mig av de bästa tipsen!
När jag bodde i Bryssel och hade lite space i familjen Strandviks femvåningshus brukade jag börja dagen med att hoppa hopprep nere i hallen, ca en kvart, tills jag hade blivit lite varm, iförd alla sjuttioåtta lager kläder går det ganska fort!
Denna hösttermin har jag cyklat till skolan om mornarna och börjat uppvärmningen med att dansa det vildaste jag kan och såklat hoppa lite hopprep (som är en av mina favoritsysslor). Då håller blodcirkulationen ett bra tag och antalet kaffekoppar behöver inte nödvändigtvis in hamna på tvåsiffriga tal.
Hemma hos mamma i Stockholm finns inte riktigt sådär mycket plats. Och att hoppa hopprep i en meter djup snö var jättesvårt och väldigt kallt! När omständigheterna ser ut på det här viset så finns andra lösningar! Välj ut den gosigaste mattan du har och kör den hetsigate styrkan du kan komma på. Jag brukar köra så många armhävningar jag pallar och upphopp. Sen passar jag på att köra hela mitt magstyrkepass som brukar ta minst tjugo minuter. Sen är jag varm :) Det är skitbra för man blir pigg på samma gång. Två koppar kaffe på det och jag lovar att du inte kommer frysa!
Idag ska jag och pappa ut och jogga. Hans förslag. Vi får se hur det går i snöovädret. Ett gym vore sannerligen att föredra framför minusgraderna men ack det är ju minst sagt snordyrt.
Åh, en liten anekdot om förbannad kyla. Julen 2007 var vi nere i norra Frankrike och körde en julshow hos Companie Isis. Showen spelades i deras cirkustält, uppvärmd med värmepumpar. Det funkade någorlunda fram till dagen efter premiären när det blev så kallt ute att värmepumparna gick sönder. Showen spelades naturligtvis ändå. I 6 minusgrader. Publiken satt och huttrade i termobrallor och täckjacka. Vi artister höll på att dö, kostymen bestod nämligen inte av mer än tajts och t-shirt...

RSS 2.0